Ваша претпочитана

снабдувач на природни мономери

Радикс Буплеури Екстракти

Радикс Буплеури Екстракти

Коренот на повеќегодишната билка Bupleurum chinensis DC.или Bupleurum scorzonerifolium од фамилијата Umbelliferae.Одделно именуван Беи Чаи Ху или Нан Чаи Ху.Беи Чаи Ху главно се произведува во провинциите Хебеи, Хенан, Лиаонинг;Нан Чаи Ху главно се произведува во провинциите Хубеи, Сечуан, Анхуи во Кина.Општо земено, Bei Chai Hu е подобро да се користи како лек.Се користи за олеснување на надворешниот третман на топлина, рамен црн дроб, за лекување на надуеност на стомакот